Căutare comunitate
și district

Continuarea măsurilor luate din cauza Coronavirus-ului

01.04.2020

Apostolul Vasile Cone a transmis această scrisoare pentru toți slujitorii din România și Republica Moldova. Ea cuprinde următorii pași pentru protejarea împotriva Coronavirus-ului în toate comunitățile noastre.
 
/api/media/483710/process?crop=fixwidth&filetype=jpg&height=1500&token=addffa57c46aab2fb6a8f8d6243e0a92%3A1743273141%3A8479893&width=1500
 

Dragii mei slujitori districtuali și conducători de comunități,

Pot să va comunic acum deciziile luate la nivelul Bisericii Internaționale cu privire la continuarea măsurilor necesare combaterii extinderii infectării cu Coronavirus.

De la mijlocul lunii martie 2020, nu mai avem voie să ne adunăm pentru Servicii Divine și alte activități. Conducerea Bisericii este foarte recunoscătoare că respectați cerințele guvernului, precum și hotărârile interne ale Bisericii. De asemenea, suntem încântați de feedback-ul pozitiv asupra Serviciului Divin transmis prin internet. Știm, de asemenea, că faceți multe lucruri bune în comunități, acolo unde este posibil, cum ar fi intensificarea consilierii telefonice. Vă mulțumesc foarte mult pentru acest lucru și pentru încredere!

Apostolul patriarh și apostolii districtuali din Europa, în cadrul unei noi teleconferințe din 30 martie 2020, s-au pus de acord asupra următorilor pași de urmat.

Astfel, deciziile suplimentare sunt următoarele:

- Se renunță la organizarea de Servicii Divine și alte întâlniri în toată Europa (până la inclusiv duminică, 26 aprilie 2020). Este păstrată oferta unui Serviciu Divin fără sacramentul Sfintei Cine duminicile și în Vinerea Mare prin internet și transmisie telefonică. Nu sunt oferite alte Servicii Divine, nici măcar în cursul săptămânii.

Următoarele decizii și informații suplimentare se aplică comunităților noastre din România și R. Moldova:

- Până duminică, 26 aprilie 2020, vom organiza Servicii Divine fără sacramentul Sfintei Cine în fiecare duminică și în Vinerea Mare. Începutul SD este la 10 a.m. (excepție: Paște: începe la 11.00 a.m.)

- Transmiterea acestora se va face pe internet, dar și pe site-ul nostru www.scna.ro, la meniul știri.

- De Paște ne bucurăm de un Serviciu Divin al apostolului patriarh (începând cu ora 11 a.m.). Apostolul patriarh Jean-Luc Schneider ține Serviciul Divin la Editura Friedrich Bischoff din Frankfurt, de unde este transmis în întreaga lume. Serviciul Divin va fi tradus simultan în engleză. În România și R. Moldova, recepția are loc prin legăturile IPTV normale sau prin telefon.

- Dorim din nou să vă atragem atenția asupra faptului că în afara familiei proprii, trebuie renunțat la invitațiile altora pentru a urmări sau auzi împreună cuvintele Serviciilor Divine. Spre deosebire de instrucțiunile noastre, au existat inițiative izolate de acest fel, în special în rândul slujitorilor pensionari. Deși acest lucru este bine intenționat, ar trebui evitat în orice caz.

- Confirmările din toată zona de lucru a apostolului districtual sunt amânate până în toamnă. Datele confirmărilor în România și R. Moldova pot fi stabilite de către conducătorii de district, în acord cu conducătorii de comunități în perioada 27 septembrie 2020 - 18 octombrie 2020. Pentru programări trebuie luate în considerare evenimentele regionale și programele anuale ale apostolilor și episcopilor.

- În ceea ce privește funerariile în cercul familiei, clarificările noastre au arătat că ordonanța definește un număr maxim de 8 participanți, inclusiv slujitorul. Cerința „cercul restrâns familial” trebuie înțeleasă ca o excepție de la interdicția de a strânge maximum 8 persoane. Se lasă la aprecierea familiei îndoliate cine aparține de cercul restrâns familial, de exemplu: soț/ie, partener/ă de viață, copii, frați/surori, părinți. În orice caz, trebuie respectate cerințele privind distanța și igiena. Trebuie respectate instrucțiunile autorităților locale. Vă recomandăm să contactați autoritățile înainte de înmormântare.

- Suntem foarte recunoscători pentru disponibilitatea neîntreruptă de jertfă a confraților noștri. Pe site-ul nostru www.scna.ro puteți găsi informații despre modalitățile disponibile pentru aducerea jertfei. Pentru întrebări sau ordine de plată, confrații pot contacta slujitorii districtuali.

- Profesori pot transmite lecțiile de învățământ religios acolo unde există această posibilitate. Scopul este menținerea contactului cu copiii. Modalitatea de abordare a „școlarizării la domiciliu” poate avea loc și la învățământul nostru religios. Vă mulțumim pentru motivația profesorilor și a copiilor voștri din comunitate.

Ne rugăm în continuare pentru ajutorul lui Dumnezeu în această provocare deosebită. În special, intervenim pentru cei care sunt afectați personal de criza Coronavirus-ului. De asemenea, ne rugăm ca guvernul să continue să acționeze cu înțelepciunea și pe mai departe.

Continuăm să monitorizăm situația și vă vom informa cât mai curând posibil.

În dragoste frățească vă transmit cele mai bune gânduri, al vostru

Apostol Vasile Cone