Căutare comunitate
și district

Împreună în Hristos

01.01.2022

A devenit deja o tradiție ca apostolul patriarh, Jean-Luc Schneider, să emită un moto anual, în acord cu apostolii districtuali. Moto-ul anului 2022 sună astfel: „Împreună în Hristos“.
 
/api/media/521053/process?crop=fixwidth&filetype=jpg&height=1500&token=26f56e159937ec17448a7d32cb03acf4%3A1743297546%3A9683204&width=1500
 

Comuniunea celor ce cred în Isus ca Domn al lor, ține tot de credința în Hristos. Creștinătatea este caracterizată de comuniune și poate exista numai prin ea. Un exemplu în acest sens este sărbătorirea Sfintei Cine, care este concomitent cină a comuniunii și a mărturisirii.

Ca și în anii precedenți, la început de an apostolul patriarh Schneider li se adresează fraților și surorilor din întreaga lume printr-un discurs video. 

Discursul de început de an al apostolului patriarh Jean-Luc Schneider

Dragi frați și surori în credință,

a început un an nou. Din nou reflectăm la ceea ce ne unește, la cel mai profund nivel, în calitate de creștini nouapostolici: revenirea lui Isus Hristos. Orice ne-ar pregăti lunile viitoare: În credință ne concentrăm pe Ziua Domnului!

Credem cu tărie că Domnul va veni ca să ne ia la El. Hristos nu vine ca să ia un număr de indivizi, ci o comuniune, o unitate, și anume comunitatea Lui mireasă. La acest lucru să ne gândim, în mod special, în anul 2022.

Moto-ul nostru din acest an sună astfel: „Împreună în Hristos“. Această lozincă să ne însoțească în fiecare zi.

Să aruncăm o privire mai exactă la acest „împreună“. Mă gândesc la patru aspecte: [enumerare pe degete]

  • În primul rând: comuniunea cu Dumnezeul trinitar
  • În al doilea rând: comuniunea la Serviciul Divin
  • În al treilea rând: conviețuirea în comuniune
  • În al patrulea rând: comuniunea celor vii și morți

Ce înseamnă asta [în primul rând]: Comuniune cu Dumnezeul trinitar? – Foarte simplu: Viața divină este viață în comuniune. Dumnezeul trinitar este un Dumnezeu al comuniunii Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfânt. Iar acest Dumnezeu îi cheamă pe oameni la comuniunea cu El. Cine are în el viața divină, tânjește după comuniunea cu Dumnezeu și credincioșii Lui.

Comuniunea aceasta între noi o trăim, înainte de toate, [în al doilea rând] în comuniunea la Serviciul Divin. La Serviciul Divin ne dăruiește Isus Hristos cuvântul, harul, trupul și sângele Lui. Avem comuniune cu cei care au aceleași priorități, care urmăresc același țel și merg pe același drum.

De ce este tocmai această comuniune atât de importantă? – Deoarece [în al treilea rând] conviețuirea în comuniune ne pregătește pentru revenirea Domnului. Deoarece aici ne dezvoltăm împreună în comunitatea mireasă. În ea învățăm să depășim ceea ce ne desparte.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la identitatea noastră. Înseamnă să acceptăm că aproapele este diferit. Să privim mai departe de interesele noastre, de comunitatea noastră, de țara noastră, de generația noastră.  Cine trăiește în Hristos, este atent și acordă importanță nevoilor aproapelui său. Ia parte la bucuria și suferința altora. Conviețuirea în Hristos înseamnă: Permite-ți să îi oferi aproapelui și să primești de la el. Mai corect putem învăța acest lucru numai dacă ne adunăm.

Mai rămâne [în al patrulea rând] comuniunea celor vii și morți. – Comuniunea în Hristos este mai puternică decât moartea. Cei vii și cei răposați se pregătesc împreună pentru revenirea lui Hristos. Ei trăiesc aceleași Servicii Divine, primesc aceleași sacramente și se roagă unii pentru alții. Când va reveni, Domnul îi va uni pe vii și morți. Iar atunci vom fi împreună cu El pentru totdeauna.

Acesta este țelul nostru, înspre aceasta ne îndreptăm – împreună în Hristos!

Așadar, dragi frați și surori, toate acestea sunt cuprinse în moto-ul nostru:

  • În primul rând: comuniunea cu Dumnezeul trinitar
  • În al doilea rând: comuniunea la Serviciul Divin
  • În al treilea rând: conviețuirea în comuniune
  • În al patrulea rând: comuniunea celor vii și morți

Orice ne-ar aduce noul an, fiți convinși: Dumnezeu este cu credincioșii Lui, iar apostolii se roagă pentru voi.

Vă urez tuturor un an 2022 binecuvântat, care să ne apropie și mai mult de țel – împreună în Hristos.

Discursul de început de an al apostolului patriarh Jean-Luc Schneider în limba engleză