Căutare comunitate
și district

Slujim și împărățim cu Hristos

01.01.2023

Ca și în anii precedenți, apostolul patriarh Jean-Luc Schneider a dat creștinilor nouapostolici un motto pentru anul 2023: "Slujim și împărățim cu Hristos!"
 
/api/media/531801/process?crop=fixwidth&filetype=jpg&height=1500&token=b31ab4395276453212c4b3bac3c3c04b%3A1743313122%3A6893584&width=1500
 

În noua creație, îi slujim lui Dumnezeu prin închinare și mulțumire și împărățim prin împărtășirea slavei Sale. Anterior, în Împărăția păcii, îl slujim pe Hristos prin închinare și împărățim împreună cu El, dând mărturie despre Evanghelie tuturor oamenilor și conducând oamenii la Dumnezeu. Și deja îl slujim pe Hristos în prezent - în prezența la Biserică și prin jertfe materiale și spirituale. În plus, o facem și prin sprijin reciproc, prin angajamentul față de Isus Hristos și Evanghelia Sa. Isus Hristos ne învață să avem încredere în Dumnezeu, indiferent de ce s-ar întâmpla.

Este o tradiție frumoasă ca la începutul anului apostolul patriarh să se adreseze credincioșilor din întreaga lume cu un mesaj video, și așa este și anul acesta.

Mesajul de Anul Nou al apostolului patriarh Jean-Luc Schneider

Discursul de început de an al apostolului patriarh Jean-Luc Schneider

Dragi frați și surori,

Un an nou este un dar. Indiferent ce ne-ar aduce următoarele luni, putem fi siguri: Dumnezeu lucrează în continuare. Lucrează pentru a ne atrage înspre El prin dragostea Sa, pentru a ne conduce în comuniunea Sa, în slava veșnică.

O parte centrală a planului Său de mântuire este Împărăția păcii. Acolo, participanții la prima înviere „vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.“ Așa citim în Apocalipsa 20,6.

Vrem să fim împreună cu Hristos cât de curând posibil și să lucrăm de partea Lui. Ne pregătim deja astăzi pentru acest lucru. Și de aceea, moto-ul nostru pentru anul 2023 sună astfel: Slujim și împărățim cu Hristos.

Pentru a înțelege corect moto-ul, să vedem mai exact ce este Împărăția păcii:

Slujim: Reprezintă de fapt scopul existențial al „preoților lui Dumnezeu și ai lui Hristos“. Slujirea lor constă în a-l adora, slăvi și preamări pe Dumnezeu, dar și în a predica Evanghelia și a-i conduce pe oameni la Dumnezeu.

Cu Hristos: Nu doar că slujim de partea Sa, ci lucrăm din însărcinarea Sa. În prezent încercăm să ne asemănăm tot mai mult cu Isus. Însă preoții Săi din Împărăția păcii vor fi atât de pătrunși de ființa Sa, încât vor întrupa literalmente dragostea și mila Sa. De asemenea, vor fi înzestrați cu autoritatea lui Hristos. De aceea, nimeni și nimic nu îi va putea opri să își îndeplinească misiunea.

Împărățim: Acest lucru nu are nimic de-a face cu stăpânirea lumească. Este vorba de a radia dragostea lui Hristos cu fiecare fibră a ființei noastre. Oricine reușește să facă acest lucru, ajută ca iubirea lui Isus să prevaleze. Și face vizibilă împărăția lui Dumnezeu, așa cum a făcut Isus. Domnia Sa nu cunoaște nici constrângere, nici presiune, ci doar forța iubirii. A împărăți fără a exercita forță – iată-ne din nou la slujire.

Slujim și împărățim cu Hristos: Nu vrem să începem abia în Împărăția păcii, ci chiar de astăzi. De aceea, această sarcină se află pe planul nostru de antrenament pentru anul 2023.

Slujim: Cum putem face acest lucru deja astăzi? În primul rând, părăsindu-ne viața de zi cu zi pentru a participa la serviciile divine. Acolo ne închinăm lui Dumnezeu și îl lăudăm în comuniunea credincioșilor. Pe de altă parte, prin punerea în practică a Evangheliei lui Hristos în viața noastră de zi cu zi. Este serviciul nostru față de aproapele, să îl iubim așa cum ne iubește Isus.

Să împărățim suntem chemați tot de astăzi. Dar în niciun caz prin a ne exercita cumva puterea asupra aproapelui. Ideea este, mai degrabă, să împărățim asupra propriei gândiri și asupra propriului comportament.

Reușim acest lucru cu Hristos, cu ajutorul Său, după exemplul Său. Câteva exemple în acest sens:
• Dragostea Sa nu dezbină, ci unește.
• Harul Său ne ridică după înfrângeri.
• Înțelepciunea Sa ne ajută să învățăm din propriile greșeli.

Cea mai bună cale de a păstra controlul asupra propriei vieți, este să îl lăsăm pe Hristos să împărățească în inimile noastre. Fie ca acest gând să ne îndrume – în special în acest an.

Acestea au fost câteva gânduri despre moto-ul anului. Dar acest an abia a început. Iar dacă Domnul nu vine înainte, vom mai putea trăi multe servicii divine. Abia aștept să descoperim și celelalte aspecte pe care Duhul Sfânt ni le va revela.

Împreună cu toți apostolii, vă urez, dragi frați și surori, un an 2023 binecuvântat și împlinit!