Căutare comunitate
și district

Jertfa de mulțumire 2020

02.10.2020

În data de 11 octombrie 2020, în toate Bisericile Nouapostolice, va avea loc Serviciul Divin cu tema “Jertfa de mulțumire”, acesta se ține o dată pe an, în a doua duminică din luna octombrie.
 
/api/media/506562/process?crop=fixwidth&filetype=jpg&height=1500&token=f4782b29bfc3b0d19f2816b9ff4d9313%3A1743261105%3A6533517&width=1500
 

Chiar dacă această zi o mai numim și “Ziua recoltei” sau “Ziua recunoștinței”, mesajul este același. În acest sens apostolul districtual ne-a transmis câteva gânduri:

“Dragii mei frați, dragele mele surori, 

Privind înapoi la cele trăite în acest an, suntem foarte recunoscători pentru ajutorul Tatălui nostru Ceresc. Inima psalmistului David a fost mișcată de sentimente de recunoștință și laudă (Psalm 138). El a privit spre Dumnezeu și a afirmat:

„Te laud din toată inima …“ (Versetul 1)

Lauda vine din inimă! Apostolul Pavel ne amintește că, prin primirea Duhului Sfânt, dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre. Dragostea aceasta divină ne îndeamnă mereu la recunoștință și laudă față de Dumnezeu.

În versetul 3, David spune: 

„În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat și mi-ai întărit sufletul“. 

Nu am trăit și noi acest lucru? Cât de des ne-am îndreptat spre Domnul, căutând ajutor. El a auzit rugămințile noastre, poate nu întotdeauna așa cum ne-am fi așteptat, însă ne-a întărit sufletul; povara a devenit suportabilă, iar încrederea în ajutorul lui Dumnezeu ne-a fost, în final, răsplătită.

„Când umblu în mijlocul strâmtorării, Tu mă înviorezi …“,

mărturisește David în versetul 7.

Într-o perioadă marcată de criza coronavirus, frica a devenit pentru mulți oameni un sentiment permanent: frica de infectare cu virusul, frica pentru sănătatea familiei, frica de izolare și singurătate, frica de viitor. Cât de recunoscători suntem, pentru că Dumnezeu, în cuvânt și har, după o perioadă lungă de așteptare, ne-a dăruit din nou înviorarea pentru suflet, în Sfânta Cină, chiar și în vremuri grele!

Ziua jertfei de mulțumire 2020 ne dă șansă să îi mulțumim pentru toate darurile Tatălui nostru. Să o facem din toată inima! 

De jertfa de mulțumire va beneficia NAK-Diakonia, fundația de ajutorare și promovare a Bisericii Nouapostolice. Fundația încurajează și susține formarea și perfecționarea în zona apostolului districtual, de exemplu pentru profesori de religie, slujitori și muzicieni. Ea vine în ajutorul creștinilor nouapostolici din toată zona apostolului districtual și la nivel global, în caz de catastrofe.”

Pentru cei care fizic nu pot participa la Serviciile Divine și doresc să jertfească, mai jos sunt datele bancare a Bisericii Nouapostolice:

Societatea Creștinilor Nouapostolici România

Cod fiscal: 5110705

UNICREDIT BANK SA

IBAN RON: RO98 BACX 0000 0000 3101 7310

La explicații poate să fie specificat: 'jertfă de multumire, comunitatea „numele comunității”'