Căutare comunitate
și district

 

Ecumenism

Biserica Nouapostolică este conștientă de misiunea ei în cadrul creștinismului și face parte din mișcarea ecumenică. Laitmotivul sună astfel: Unitate în diversitate reconciliantă, cu păstrarea identității fiecărei Biserici.

 

 

Parte a Bisericii lui Hristos
 

Parte a Bisericii lui Hristos

Biserica Nouapostolică face parte din Biserica lui Hristos, în care credincioșii sunt legați de Isus Hristos, Capul Bisericii, prin legătura comună a botezului. Apostolii au fost și sunt dați de către Isus Hristos pentru Biserica Lui. Într-o societate din ce în ce mai secularizată, Biserica Nouapostolică consideră că acest dialog ecumenic cu toate Bisericile creștine este important în urmărirea valorilor și obiectivelor creștine comune și în aprofundarea legăturii dintre doctrină și practica Serviciului Divin.

Biserica Nouapostolică promovează activ relațiile bune cu alte Biserici și comunități creștine. Acest lucru este posibil prin invitații și participări la evenimente speciale și prin strângeri de fonduri în scopuri caritabile. Contactul la nivel local sau instituțional servește unei înțelegeri reciproce mai bune.

Deschiderea ecumenică a Bisericii Nouapostolice a fost susținută prin publicarea Catehismului Bisericii Nouapostolice, în decembrie 2012. Subiectele descrise aici evidențiază faptul că și Biserica Nouapostolică se simte obligată față de crezurile vechii Biserici, în special față de crezul apostolic și crezul de la Niceea-Constantinopol.

Din aprilie 2014, Biserica Nouapsotolică este membră a Asociației Bisericilor Creștine Elveția (AGCK CH). Și pe plan local și regional Biserica Nouapostolică este membră în forumuri ecumenice.

Întrebări privind ecumenismul: ecumenismscna@scna.ro