Căutare comunitate
și district

 

Grupuri

Oameni aflați în anumite circumstanțe de viață sunt parte integrantă a comunității. Aici se numără membrii cu nevoi speciale, precum și celibatarii.

 

 

O îngrijire sufletească adaptată la aceste grupuri completează ofertele individuale și îngrijirea sufletească generală primită la Serviciile Divine.

Oameni cu nevoi speciale
 

Oameni cu nevoi speciale

A fi creștin înseamnă a fi alături de aproapele. Există mulți oameni cu nevoi speciale și aparținători care îi îngrijesc. Îngrijirea sufletească vine în sprijinul lor, știind că fiecare om este la fel de valoros în ochii lui Dumnezeu.
Și oamenii cu nevoi speciale au dreptul la o participare liberă la viața de comunitate. Biserica se consideră responsabilă să demonteze barierele de toate felurile (clădire, limbă, comportament etc.), care ar putea îngreuna participarea lor.
La fel de eficient poate fi și schimbul de experiență în afara granițelor comunității, spre exemplu, prin zile de întâlnire special organizate.

Dependenții și familiile lor
 

Dependenții și familiile lor

Dependențele reprezintă o problemă socială serioasă. Acest lucru se reflectă și în cazul slujitorilor și al membrilor Bisericii Nouapostolice. Este foarte important să nu ignorăm și să nu suprimăm aceste probleme. Creștinii nouapostolici dependenți, familiile și prietenii lor își au locul în comunitate.
Îngrijirea dependenților și a familiei acestora intră în sfera îngrijirii sufletești individuale.