Căutare comunitate
și district

 

Îngrijire sufletească

Îngrijirea sufletească este o componentă centrală a vieții de credință nouapostolică. Ea are ca scop sprijinirea credinciosului și pregătirea lui pentru revenirea lui Isus Hristos.

 

 

Au loc de la unu până la două Servicii Divine pe săptămână, cercuri de discuții și alte întâlniri - există și oferte speciale pentru grupe de vârstă individuale.

Isus ca exemplu
 

Isus ca exemplu

Recunoaștem importanța îngrijirii sufletești din relatările biblice despre comportamentul lui Isus. El s-a apropiat fără prejudecăți de păcătoși, s-a rugat pentru ei și i-a iubit, i-a ascultat, alinat, sfătuit, îndemnat, întărit și învățat. Isus a venit pe pământ pentru toți oamenii, însă nu toți l-au primit.

Îngrijire sufletească individuală
 

Îngrijire sufletească individuală

Tocmai într-o societate marcată de tot mai multă singurătate, izolare și marginalizare, credinciosul este sfătuit și însoțit în viața cotidiană de îngrijitorul lui sufletesc.

Creștinii nouapostolici au dreptul la însoțire spirituală individuală. Acest lucru înseamnă discuții personale despre probleme de viață și de credință, dar și sprijin în situații dificile. Dacă doresc, bolnavii, vârstnicii din spitale, din cămine și muribunzii pot primi vizite regulate de la îngrijitorul lor sufletesc. De Îngrijire sufletească pot beneficia și cei privați de libertate.

Îngrijirea sufletească este pentru toți
 

Îngrijirea sufletească este pentru toți

Îngrijirea sufletească nu intră doar în atribuția slujitorilor Bisericii, ci, într-un sens mai larg, este atribuția întregii comunități. Ea înseamnă și ajutor de viață practic.

Consiliere în doliu
 

Consiliere în doliu

Consilierea în doliu este pentru încurajarea celui îndoliat să vorbească despre pierderea suferită și să își exprime sentimentele. Tristețea, teama, mânia, cearta cu Dumnezeu și sentimentele de vinovăție se pot exprima fără reținere în fața îngrijitorului de suflete. Tocmai astfel de momente necesită o concentrare asupra lucrurilor pozitive, asupra trăirilor și experiențelor frumoase avute cu răposatul. Îngrijirea sufletească, în acest context, pune accentul pe consolarea pe care o avem din speranța revenirii lui Hristos și a învierii morților.

Ceremonia funerară
 

Ceremonia funerară

Ceremonia funerară poate să aibă loc în același moment cu înmormântarea sau separat de ea. Comunitatea înconjoară familia îndoliată, exprimându-și astfel condoleanțele și sentimentul de ocrotire în comuniune. Acesta este și un mod de a-i aduce decedatului un ultim omagiu.

Elemente ale ceremoniei funerare sunt înmormântarea și Serviciul Divin de doliu sau de consolare. Derularea și organizarea pot să varieze; în principiu, liturghia corespunde cu un Serviciu Divin prin cuvânt și este aceeași pentru înmormântare sau incinerare. Unde este posibil, corul este prezent și contribuie la despărțirea demnă și mângâietoare de cel decedat.