Căutare comunitate
și district

 

Tineri

Pe parcursul dezvoltării lor, tinerii își caută și găsesc identitatea și locul în societate. Acest lucru este valabil și pentru relația lor cu Dumnezeu și accesul la comuniunea bisericească.

 

 

Tinerii caută răspunsuri la diferite întrebări, chiar și din domeniul religios. Înțelegerea față de dorințele tinerilor și îngrijirea sufletească specifică vârstei este o sarcină importantă în munca Bisericii.

 

Ce vrei să-ți fac?

27.08.2023 | Levante ES

Apostolul districtual Jürg Zbinden a pus această întrebare tinerilor la Serviciul Divin de duminică, 27 august, la Gu...

Mai mult

Întăriți împreună

25.08.2023 | Spanien

În weekendul 25-27 august 2023, aproximativ 300 de tineri din Spania, Italia și Ticino au trăit Ziua Tineretului la G...

Mai mult

Avem nevoie să-l căutăm pe Dumnezeu

18.06.2023 | Sighișoara, România

În perioada 16 – 18 iunie 2023 au fost sărbătorite cu entuziasm, în prezența apostolului districtual Jürg Zbinden și ...

Mai mult
Tinerii ca parte activă a comunității
 

Tinerii ca parte activă a comunității

Tinerii sunt încurajați să își trăiască credința și să arate în jurul lor că sunt creștini. O dovadă a dragostei de semeni este, spre exemplu, sprijinirea bolnavilor, a oamenilor nevoiași și cu dizabilități. Acest lucru necesită curaj și încredere, două virtuți care trebuie să se manifeste și în cadrul comunității. Tinerii sunt încurajați să fie activi în comunitate și să preia diverse sarcini.

Oferte pentru tineri
 

Oferte pentru tineri

Tinerii au ocazia să participe împreună la activități bisericești precum seri cu tinerii, ore cu tinerii, Servicii Divine pentru tineret, zile ale tineretului sau excursii.
Orele cu tinerii, care au loc, de regulă, la nivel local sau regional, le oferă acestora șansa schimbului de idei în probleme de viață și de credință, cu persoane de încredere precum conducătorii de tineret sau preoții de tineret.
Zilele tineretului, care au loc anual, reprezintă un alt cadru propice pentru întâlniri și schimb de idei. În plus, o dată la zece ani, tinerii sunt invitați la Ziua Internațională a Tineretului.

Parteneri egali
 

Parteneri egali

La nivel de comunitate și district există tineri îngrijitori de suflete, care sunt persoane de contact de încredere. Tinerii pot să discute cu ei despre probleme de viață și credință și despre decizii iminente. Compasiunea și rugăciunea sunt elementele esențiale în această cooperare.