Căutare comunitate
și district

 

Învățământ religios

Încă de mici, copiii își au locul în mijlocul comunității. Ei participă la Serviciile Divine și sunt școliți cu ajutorul unui material didactic corespunzător nivelului lor, la școala de duminică pentru preșcolari, la școala de duminică, la orele de religie și cele pentru confirmanți.

 

 

Profesorii participă anual la evenimente de perfecționare.
Învățământul religios susține eforturile părinților în educația religioasă.

Școala de duminică pentru preșcolari
 

Școala de duminică pentru preșcolari

Toți copiii mici (de la 4 ani) sunt bineveniți la școala de duminică pentru preșcolari. Ea se derulează în paralel cu partea de predică a Serviciului Divin. Aici sunt abordate povești și întâmplări biblice din viața de credință, sub formă de joc, cu materiale ajutătoare, totul corespunzător cu vârsta copiilor. Trăirea pozitivă este aici în prim-plan. Ea dă naștere unui sentiment plăcut de apartenență.

Școala de duminică
 

Școala de duminică

Când copiii mici încep școala, încep să participe și la școala de duminică. Ea are loc duminicile în timpul părții de predică a Serviciului Divin și durează patru ani. În centrul școlii de duminică stă povestirea intâmplărilor biblice. Aici se discută împreună cu copiii și desfășurarea Serviciilor Divine și semnificația acțiunilor sfinte.

Ore de religie
 

Ore de religie

O dată cu intrarea în clasa a V-a încep orele de religie. Ele durează trei ani și au loc o dată pe săptămână sau o dată pe lună ca învățământ bloc. La ora de religie se extind cunoștințele biblice și se prezintă fundamentele istoriei religiei și ale Bisericii Nouapostolice. Ca urmare, copiii recunosc legăturile din planul de mântuire al lui Dumnezeu. Exemple din prezent și din viața personală reprezintă punctele centrale ale orei.

Învățământ pentru confirmanți
 

Învățământ pentru confirmanți

Învățământul pentru confirmanți durează 1 ¾ ani. Acesta îi pregătește pe confirmanți pentru confirmare. Are loc o dată pe săptămână sau o dată pe lună, ca învățământ bloc. Aici, tinerii conștientizează principiile de credință. Tematica centrală a orelor este aprofundarea convingerii și a credinței personale. Tinerii învață despre viața de comunitate și structura Bisericii.