Căutare comunitate
și district

 

Serviciul Divin

Serviciul Divin este întâlnirea dintre Dumnezeu și om. Credincioșii aud aici vestea bucuroasă a harului și a revenirii lui Isus.

 

 

În acest sens, Serviciile Divine sunt elemente stabile ale vieții creștine și oferă mereu prilejul comuniunii cu Dumnezeu și cu frații și surorile de credință. Participanții găsesc aici liniștea și răgazul necesar pentru a asculta cuvântul lui Dumnezeu. În predică, în sărbătorirea iertării păcatelor și a Sfintei Cine, ei pot primi pace divină, har, mântuire și pot simți iubirea lui Dumnezeu.

În Biserica Nouapostolică Serviciile Divine se țin duminica, în multe comunități și miercuri sau joi, iar ele sunt deschise pentru toți cei interesați.

Rugăciune, cuvânt și sacrament
 

Rugăciune, cuvânt și sacrament

Serviciul Divin începe cu formula trinitară introductivă și o rugăciune. Serviciile Divine transmit noi forțe sufletești, aduc bucurie și descriu viitorul celor care îl urmează pe Isus, anume salvarea veșnică și siguranța la Dumnezeu.

La Serviciul Divin, creștinii nouapostolici trăiesc comuniunea interioară cu Dumnezeul trinitar: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Această comuniune oferă putere, alinare și speranță în situații dificile. În același timp, în cuvintele predicii omul se recunoaște pe sine, își recunoaște comportamentul și nevoia de salvare. Conștient fiind de aceste lucruri, el poate accepta iertarea păcatelor și poate sărbători Sfânta Cină.

Credincioșii își mărturisesc păcatele în fața lui Dumnezeu, iar în numele lui Isus acestea sunt iertate. Ei își dau silința să își ierte semenii și să accepte conștienți harul lui Dumnezeu. Acest lucru eliberează sufletul. Sărbătorirea ulterioară a Sfintei Cine are loc la fiecare Serviciu Divin.

Binecuvântarea trinitară la finalul Serviciului Divin trebuie să îl însoțească pe credincios în viața de zi cu zi.

Liturghie
 

Liturghie - Derularea unui Serviciu Divin în Biserica Nouapostolică

  • Introducere trinitară ("În numele lui Dumnezeu, al Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh")
  • Rugăciune introductivă
  • Citirea unui cuvânt biblic
  • Lectură biblică (la marile sărbători creștine)
  • Predică (liberă, fără manuscris, bazată pe un cuvânt biblic dat în "Foaia îndrumativă pentru Serviciile Divine")
  • Pregătirea comunității pentru iertarea păcatelor și Sfânta Cină
  • Rugăciunea "Tatăl nostru"
  • Iertarea păcatelor (parte de pocăință cu rugăciune)
  • Rugăciunea de jertfă
  • Sfințirea pâinii și a vinului (ostie / consacrare)
  • Sărbătorirea Sfintei Cine
  • Rugăciune și binecuvântare de final

Pe lângă acestea, pot avea loc alte administrări de sacramente și de binecuvântări, precum și numiri sau pensionări ale slujitorilor.

Muzică la Serviciul Divin
 

Muzică la Serviciul Divin

Unde este posibil, Serviciul Divin cuprinde și elemente muzicale. Prin cântecul comunității, cor și/sau muzică instrumentală, reușim să exprimăm și să transmitem laudă, mulțumire, iubire, pace, bucurie, curaj, forță și încredere. Muzica înainte de Serviciul Divin ajută comunitatea să intre în atmosfera predicii. Muzica la Serviciul Divin accentuează cuvântul propovăduit.