Sfânta Cină este o cină comemorativă: în timpul ei ne aducem aminte de moartea lui Isus Hristos ca eveniment unic și veșnic valabil. Cine ia parte la Sfânta Cină, își mărturisește credința în moartea, învierea și revenirea lui Isus Hristos. Cine ia parte regulat la Sfânta Cină în Biserica Nouapostolică, își mărturisește și credința în apostolii lui Isus activi în zilele noastre. În felul acesta, Sfânta Cină este totodată o cină a mărturisirii. Prin Sfânta Cină, Isus Hristos are mai întâi comuniune cu apostolii, apoi cu credincioșii. Pe lângă aceasta, prin sărbătorirea Sfintei Cine, credincioșii au comuniune și între ei.
În momentul sfințirii ostiilor (consacrare), trupul și sângele lui Isus Hristos sunt prezente. Prin sfințire, pâinea și vinul nu își modifică substanța, adică nu se transformă. Mai degrabă, la substanța pâinii și a vinului i se adaugă cea a trupului și a sângelui lui Hristos. Acest lucru poartă numele de „consubstanțiație“. La Sfânta Cină, pâinea și vinul nu sunt simbluri pentru trupul și sângele lui Isus, ci după sfințire, trupul și sângele lui Isus sunt cu adevărat prezente.
Crezul nouapostolic cuprinde zece articole de credință, care exprimă clar doctrina Bisericii Nouapostolice. Acesta mai are sarcina de a influența atitudinea în credință a creștinilor nouapostolici.
Crezul afirmă:
Biserica spune „da“ la viață. Planificarea familială este o chestiune între soți, cu toate acestea, biserica respinge metode și produse contraceptice, a căror menire este să omoare ovulul fecundat. Dezvoltarea ulterioară a vieții concepute nu trebuie împiedicată.
Credinţa faţă de Dumnezeu înseamnă încredere, supunere şi credincioşie. Din acestea, omul dobândeşte încrederea în mila şi ajutorul lui Dumnezeu. În Evrei 11, 1 scrie: „Și credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.”
La începutul credinţei se află întotdeauna Dumnezeu, care se descoperă prin cuvânt şi lucrări. Credinţa este un dar de la Dumnezeu. Credinţa adevărată se bazează pe harul lui Dumnezeu, care ne-a ales.
În acelaşi timp, credinţa este o sarcină pentru oameni. Dacă omul crede, sau cât de mult crede, depinde și de implicarea lui: omul trebuie să vrea să creadă. De aceea, rugăciunea este foarte importantă pentru credință. „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!“ (din Marcu 9,24).
Biserica Nouapostolică aprobă cercetarea științifică în conformitate cu misiunea divină: umpleți pământul și supuneți-l. Cadrul acestei misiuni este redat de cele 10 Porunci și de Evanghelia lui Isus. Acesta include respectarea deplină a vieții omenești în toată diversitatea ei.
Din cauza dezvoltării rapide în sectorul biotehnologiei, putem prezenta doar o schiță pentru domeniile individuale, ca bază pentru luarea deciziilor.
Confirmarea (din lb. latină „confirmatio“: „întărire, confirmare”) este acea acţiune de binecuvântare, prin care tinerii creştini preiau obligaţiile pe care le-au luat părinţii sau tutorii în numele lor la Sfântul Botez cu apă şi la Sfânta Pecetluire. Tinerii confirmanzi se obligă să-i rămână credincioşi lui Dumnezeu şi mărturisesc public, în faţa comunităţii, credinţa nouapostolică. Începând cu confirmarea, ei sunt creştini maturi înaintea lui Dumnezeu şi preiau răspunderea pentru viaţa lor de credinţă.
Crucea lui Hristos este un semn al împăcării lui Dumnezeu cu oamenii păcătoşi. Moartea pe cruce era în Antichitate semnul unei înfrângeri: sfârşitul ruşinos al unui om dispreţuit, respins de societate. În cazul lui Isus, ceea ce pare a fi o înfrângere, este o biruinţă: prin moartea pe cruce, El a înfăptuit un act inegalabil al mântuirii.
„Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării: dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu“ (1 Corinteni 1, 18).
Căsătoria este acea formă de convieţuire dintre un bărbat şi o femeie, pe care Dumnezeu o binecuvântează. Ea se află la baza familiei şi se sprijină pe făgăduinţa de credinţă dată de bună voie de către cei doi soţi. Dragostea şi fidelitatea reciprocă sunt două lucruri obligatorii şi indispensabile pentru buna reuşită a unei căsnicii.
Căsătoria multiplă (poligamia) este respinsă de învăţătura şi tradiţia creştină.
Fiecare slujitor este supus obligației de confidențialitate. Aceasta acoperă toate informațiile și procesele care i-au fost încredințate în cadrul activităților sale bisericești sau de îngrijire sufletească. Confidențialitatea nu este limitată și continuă să fie în vigoare chiar și după încetarea activității în funcție.
Biserica Nouapostolică aprobă cercetarea științifică în conformitate cu misiunea divină: umpleți pământul și supuneți-l. Cadrul acestei misiuni este redat de cele 10 Porunci și de Evanghelia lui Isus. Acesta include respectarea deplină a vieții omenești în toată diversitatea ei.
Din cauza dezvoltării rapide în sectorul biotehnologiei, putem prezenta doar o schiță pentru domeniile individuale, ca bază pentru luarea deciziilor.