Căutare comunitate
și district

 

Biserica Nouapostolică de la A la Z

Viață după moarte

Trupul omului este muritor, dar sufletul şi duhul sunt nemuritoare. După moartea trupească, omul trăieşte mai departe ca unitate dintre suflet şi duh. Prin moarte nu dispare de fapt ceea ce constituie persoana lui, adică personalitatea, deoarece sufletul şi duhul nu mor.

În ziua învierii morţilor, sufletul şi duhul se vor uni cu un trup al învierii.

 

Viața, început și sfârșit

Viața umană începe cu fecundarea și se sfârșește cu moartea cerebrală. Viața se apără și nu se intervine în mod activ în terminarea ei. Momentul însuflețirii și momentul în care sufletul părăsește trupul nu pot fi stabilite clar. În ideea protejării vieții umane, biserica pornește de la premisa că însuflețirea are loc în momenul fecundării și că, odată cu moartea cerebrală, viața însuflețită se sfârșește.

 

Violență sexuală

Problema violenței sexuală apare în toate straturile sociale și, prin urmare, poate să apară și în cadrul Bisericii Nouapostolice. Printre membrii bisericii ar putea exista atât făptași cât și victime. Prevenirea violenței sexuale este o sarcină a societății în ansamblu, la care participă și Biserica Nouapostolică. Există oferte preventive pentru aceasta.

Protejarea și ajutarea victimelor sunt prioritare pentru Biserica Nouapostolică. Ca parte a sprijinului acordat victimelor, Biserica Nouapostolică a înființat comitete de experți care iau măsuri și oferă ajutor atunci când incidentele devin cunoscute în Biserică și, în plus, îndrumă victimele să apeleze la autorități și la instituții de specialitate pentru ajutor.

 

Viziune și misiune

Viziunea: O Biserică, în care oamenii să se simtă bine și, plini de Duhul Sfânt și dragostea lui Dumnezeu, să își orienteze viața după Evanghelia lui Isus Hristos, pregătindu-se astfel pentru revenirea Lui și viața veșnică.

Misiunea: Să meargă la toți oamenii, cu scopul de a-i învăța Evanghelia lui Isus Hristos și de a-i boteza cu apă și cu Sfântul Duh. Să se ocupe de îngrijirea sufletelor şi să realizeze o comuniune plină de dragoste, în care fiecare om să poată trăi şi simţi dragostea lui Dumnezeu şi bucuria de a-I sluji Lui, precum şi celorlalţi oameni.