Căutare comunitate
și district

 

Biserica Nouapostolică de la A la Z

Metode de vindecare

Membrii bisericii sunt personal responsabili pentru deciziile privind tratamentul medical sau psihoterapeutic. Biserica Nouapostolică nu poate aproba metode de tratament care pretind să aibă puteri și posibilități care îi aparțin numai lui Dumnezeu și astfel slăbesc credința în Dumnezeu și Isus Hristos.

O influență asupra sufletului poate fi evitată în mare parte dacă învățăturile și ritualurile asociate metodei de vindecare sunt ignorate. Terapeuții alternativi și în special vindecătorii tradiționali vor să vindece și, de regulă, nu intenționează să influențeze sufletul.

 

Moarte cerebrală

Viața umană începe cu fecundarea și se sfârșește cu moartea cerebrală. Ea trebuie apărată și nu se intervine în mod activ în terminarea ei. Momentul însuflețirii și momentul în care sufletul părăsește trupul nu pot fi stabilite clar. În ideea protejării vieții umane, biserica pornește de la premisa că însuflețirea are loc în momenul fecundării și că, odată cu moartea cerebrală, viața însuflețită se sfârșește.

 

Măsuri de prelungire a vieții

Fiecare om are dreptul la o moarte în demnitate. Eutanasia și îngrijirea paliativă implică persoana pe moarte, pentru care nu există nicio perspectivă de vindecare sau de alinare a suferinței. Din perspectivă creștină, aceasta poate lua doar forma de asistență și sprijin pentru persoana bolnavă și niciodată de ajutor la moarte. Eutanasia activă, precum și sinuciderea asistată sunt respinse.

A permite unei persoane să moară prin refuzul măsurilor care prelungesc viața și  paliative sau sedarea în scopul controlului simptomelor, care prezintă un risc mic de scurtare a vieții, nu sunt contrare principiilor creștine. În special în contextul viziunii creștine asupra vieții umane, îngrijirile medicale paliative sunt foarte importante. Ajutorul și sprijinul oferit de cei apropiați și îngrijirea sufletească în lumina Evangheliei pot diminua anxietatea și pot mobiliza puterea spirituală.

Un testament de viață poate ajuta la îngrijirea persoanelor pe moarte într-un mod care să le respecte dorințele.