Căutare comunitate
și district

 

Biserica Nouapostolică de la A la Z

Teoria evoluției

Biserica Nouapostolică nu consideră teoria evoluției o explicație adecvată pentru creație, deoarece această teorie nu îl implică pe Dumnezeu în calitate de Creator. Pe de altă parte, nu consideră cunoașterea științifică despre evoluție o contradicție la afirmațiile Bibliei.

Biserica face o distincție conștientă între teoria evoluției și evoluție. Teoria ca știință descrie legile conform cărora are loc evoluția, însă nu explică cu privire la originea creației. Evoluția, pe de altă parte – adică procesul de dezvoltare în cadrul lumii însuflețite și neînsuflețite – are loc în funcție de legile naturii date de Dumnezeu și nu contrazice afirmațiile Sfintei Scripturi.

 

Terapie genică

Biserica Nouapostolică aprobă cercetarea științifică în conformitate cu misiunea divină: umpleți pământul și supuneți-l. Cadrul acestei misiuni este redat de cele 10 Porunci și de Evanghelia lui Isus. Acesta include respectarea deplină a vieții omenești în toată diversitatea ei.

Din cauza dezvoltării rapide în sectorul biotehnologiei, putem prezenta doar o schiță pentru domeniile individuale, ca bază pentru luarea deciziilor.

  • Crearea sau distrugerea embrionilor umani în scopuri științifice este respinsă.
  • Producerea de descendenți identici genetic (clonarea reproductivă) este respinsă. Producerea de țesuturi identice genetic în scopuri terapeutice (clonare terapeutică sau de cercetare) este, de asemenea, respinsă dacă implică distrugerea embrionilor.
  • Terapia genică somatică este acceptabilă în principal. Riscul medical este deosebit de important aici. Intervenția asupra genomului celulelor germinale, care are consecințe neprevăzute chiar și pentru generațiile viitoare, nu este etică.

 

Transplant de organe

Prin transplant, țesutul sau organele bolnave sunt înlocuite printr-un transfer de țesut sau organe sănătoase de la un donator. Din perspectiva doctrinei nouapostolice nu există obiecții la transplantul de țesuturi sau organe de la donatori decedați sau vii. Transplantul nu are niciun efect asupra sufletului. Printr-un transplant nu se transferă trăsăturile mentale sau emoționale ale donatorului la beneficiar.