Căutare comunitate
și district

 

Biserica Nouapostolică de la A la Z

Emblemă

Emblema bisericii este simbolul vizual al Bisericii Noupostolice și parte a identității ei. Simbolistica crucii, a soarelui și a apei face referire la biserica creștină și nu prezintă o altă semnificație.

Ca marcă inregistrată, emblema bisericii este protejată de dreptul internațional și  conferă un caracter oficial publicațiilor bisericești, precum și formularelor și scrisorilor. În activitatea de relații cu publicul, emblema, în asociere cu pătratul și culoarea bisericii, preia funcția unui logo care se identifică cu biserica și îi garantează recunoașterea.

 

Eutanasia

Cine înfăptuieşte eutanasia, adică cine ia măsuri care duc la decesul unei persoane pe moarte, încalcă cea de-a cincea poruncă.

Eutanasia pasivă, adică prin omisiunea unor măsuri care pot prelungi viaţa, nu se consideră că încalcă cea de-a cincea poruncă, dacă se respectă anumite condiții stricte.  Pacientul trebuie să decidă dacă renunţă la măsuri de prelungire a vieţii, sau nu. Dacă acesta nu mai este în stare să hotărască singur, medicii trebuie să discute împreună cu rudele persoanei în cauză şi să ia o hotărâre cu mult spirit de răspundere şi în folosul bolnavului incurabil.