Căutare comunitate
și district

 

Biserica Nouapostolică de la A la Z

Isus Hristos

Isus Hristos este om adevărat şi Dumnezeu adevărat. El are două naturi: una omenească şi una divină.

Mântuirea nu poate exista decât prin Isus Hristos. Omul nu poate dobândi mântuirea decât prin El. „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi“ (Faptele apostolilor 4, 12).

 

Inseminare artificială

Biserica nu are obiecții împotriva unei inseminări artificiale, atâta timp cât se garantează că niciun ovul fecundat nu este omorât în mod intenționat

Inseminarea artificială ar trebui realizată doar la cupluri căsătorite, doar cu propriile ovule și celule spermatozoide.

 

Întreruperea sarcinii

Biserica Nouapostolică se consideră apărătoare a vieții. Ovulul fecundat este deja o viață individuală, care se bucură de dreptul la protecție. Biserica Nouapostolică respinge întreruperile de sarcină, deoarece ele încalcă a cincea poruncă. Vina înaintea lui Dumnezeu, asociată cu aceasta, poate varia mult în funcție de circumstanțele individuale. Chiar dacă motivele pentru întreruperea sarcinii sunt de înțeles din punct de vedere omenesc, poziția bisericii ar trebuie să cântărească greu, având în vedere consecințele hotărârii.

Mamele, respectiv perechile, care au tratat serios aspectele medicale, personale și teologice, se pot baza pe faptul că biserica le respectă decizia personală pentru sau împotriva întreruperii de sarcină și pe îngrijirea sufletească imparțială.

 

Înviere

Isus Hristos a înviat. Prin aceasta, credinciosul are o speranță îndreptățită în propria sa înviere și în viața veșnică: „Dar acum, Hristos a înviat din morți, pârga celor adormiți. Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit și învierea morților. Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos“ (1Corinteni 15,20-22).

Credința în învierea lui Isus Hristos este necesară, deoarece, prin învierea Lui, ni se arată că El este Mântuitorul lumii (vedeți 1Corinteni 15,14).